4 snabba och goda frukostrecept

Att äta frukost på vardagar kan vara både tröttsamt och tråkigt. Det tar tid, är inte alltid särskilt gott och bortprioriteras lätt om man är extra trött eller försover sig. Men som vi alla vet är frukost dagens viktigaste mål. Därför har vi satt ihop 4 snabba och enkla frukostrecept som du kan beta av under veckan. Vi kan garantera att du blir en piggare och gladare människa med detta i magen!

Avokadomacka

En smörgås med smör och ost är kanske den mest klassiska “jag har bråttom men måste äta något-frukosten”. Vill du ha något som är både godare, bättre för kroppen och håller dig mätt lägre? Då är avokadomackan ett bra alternativ. Välj det bröd du gillar bäst (vi föredrar levain), smöra mackan och skiva eller mosa avokadon på. Vill du göra den extra god kan du press lite citron över, salta och peppra samt strö över några chiliflakes. Tar max 2 minuter!

Chiapudding med citrusfrukter

För den riktigt morgontrötta (eller stressade) är chiapudding den ultimata frukosten. Förbered kvällen innan och det enda du behöver göra är att plocka ut den från kylen. Vår favorit är att blanda 3 matskedar chiafrön med 2 deciliter mandelmjölk. Toppa sedan med uppskuren apelsin, grapefrukt och melon (även det går bra att förbereda dagen innan). Ett bra tips är att göra chiapuddingen någon timme innan du ska gå och lägga dig så du hinner röra om en gång innan den får stå över natten.

Smoothie

Äter du frukost on the go eller kanske på kontoret? Då är en smoothie perfekt att ta med. Även denna går att förbereda kvällen innan. Vi brukar testa olika varianter med det som finns hemma, men ett säkert kort är mandelmjölk, hallon, blåbär, banan och lite jordnötssmör. Mixa allt antingen i en mixer. Klart! Ger både energi och brukar mätta ett bra tag. Tips: anpassa innehållet efter säsong och de vitaminer du behöver få i dig.

Gröt 

Är du en hungrig person som räknar ner minutrarna innan lunchen när magen kurrar? Testa att äta gröt till frukost! Vissa tycker det låter äckligt, men det finns faktiskt sätt att få gröten riktigt god. Först och främst bör du byta ut vattnet till någon växtbaserad mjölk med lite sötma. Vill du ha ännu sötare smak kan man även mosa ner en halv banan i gröten. Tillaga i en kastrull på svag värme för godast konsistens, men har du bråttom fungerar även micron. Toppa med några färska hallon och blåbär, kokosflingor och eventuellt mandel- eller jordnötssmör.


Fler recept hittar du här.