3 sätt till en aktiv och hälsosam höst + gratis yogavideo

Bildkälla: Unsplash
Artikeln innehåller annonslänkar

Finns det någon härligare tid på året att kickstarta sitt hälsosamma jag? Hösten andas nystart och är helt rätt tid att implementera nya, hälsosamma vanor. Då många av oss upplever mycket stillasittande i vår vardag kan det vara härligt att få in mer rörelse i livspusslet för att få mer energi. Det spelar ingen roll vilken typ av rörelse du väljer, det enda som har betydelse är hur du mår när du utför den. Så dra på dig yogatightsen, hoppa i simbassängen, kliv i löparskorna eller hoppa upp på hästen för nu är det dags att boosta endorfinerna* och ta ett kliv mot ett hälsosammare jag.

*Endorfiner är ett hormon som bland annat utsöndras vid fysisk aktivitet och ger känslor av välbehag, lust och lycka. Endorfiner minskar även stress, motverkar depression, förbättrar läkning av skador, sänker blodtrycket, är bra för tarmarnas funktion och påverkar hur kroppstemperaturen regleras. Källa: 1177

1. Skriv ner målen med din träning och rörelse

Vad är viktigt för dig när det kommer till träning och rörelse? Att förbise allt som går i trender och istället blicka inåt är det bästa sättet att hitta vad just du mår bäst av. Om det är långa skogspromenader, att köra tuffa träningspass, yoga eller spela tennis spelar ingen roll – så länge du känner att du utför en aktivitet som får något att skifta inom dig. Hälsa ska vara enkelt, särskilt om du vill att det ska bli en återkommande aktivitet som sker utan ansträngning.

Hur mycket du än tänker att du bör röra på sig, så är A och O att sätta ord på varför du vill röra på dig mer. Är det för att få mer energi i vardagen? För ditt långsiktiga välmående? För att bli starkare? Oavsett anledning så är det mycket mer motiverande när du har ett mål i sikte och ett solklart varför. När du blir påmind om varför du vill röra på dig kommer det förmodligen också ske mer naturligt. Forskning menar på att det tar 21 dagar att skapa en ny vana och totalt 90 dagar att skapa permanenta livsstilsförändringar. Detta innebär att du snart inte ens behöver tänka på att du ska träna – det kommer ske av sig själv.

2. Signa ett medlemsskap för både träning och meditation online

Withsara är en plattform för kvinnor som har ambitionen att skapa en holistisk träningsrutin med allt från styrkeklasser som pilates, barre och HIIT till klasser med fokus på den mentala hälsan som yoga, stretch, meditation och breathwork. Detta är plattformen som gör det enkelt att skapa en hållbar wellnessrutin, särskilt eftersom klasserna är mellan 10-30 minuter långa – så att du kan klämma in de i vardagen när tiden är knapp.

Withsara erbjuder ett träningsschema för att hjälpa sina medlemmar att upprätthålla träningsrutinen. Hur bra? Just nu kan du testa en 7-dagars gratis träningsperiod med Withsara för att se och prova utbudet av klasser. Och med koden FORNI får alla nya medlemmar första månaden helt gratis. Här vill vi också dela en yogavideo som du kan prova på hemma.

 

3. Uppgradera din träningsgarderob

Med snygga och bekväma träningskläder blir all form av aktivitet roligare, så enkelt är det. I höst dras vi till neutral palett likt nedan. Vad föredrar du?

yogamatta / fleecejacka / keps / new balance sneakers / hörlurar / top / tights

Här har vi listat alla träningsappar du behöver ha koll på i år!