SHOPPA ARTIKEL

7 olika sätt du kan använda kokosolja

Samarbete medFOREO Sweden

Aktivera dina sinnen med FOREO Sweden del 3:

I första delen av denna artikelserie ihop med svenska FOREO, så gick vi igenom hur deras nylanserade ansiktsmaskbehandling UFO 2 fungerar tillsammans med deras Acai Smart Mask, samt vad superbäret Acai är för något. I andra delen var det fokus på deras Smart Mask med Manukahonung, och varför det är så bra för oss.

Idag ska vi kika närmare på kokosolja som är huvudkaraktären i FOREOs Coconut Oil Mask! Kokosolja kommer från fruktköttet av en mogen kokosnöt. Vare sig du vill dricka kokosvatten, använda oljan för sina fuktgivande egenskaper eller använda en matsked för bakning så har man sett mer och mer av kokos i våra badrum och kök – kokos är helt enkelt en väldigt mångsidig ingrediens. mångsidig att vi har listat sju saker du kan använda kokosolja till! Här är sju olika tillfällen där kokosolja kan komma till användning.

7 olika sätt du kan använda kokosolja

1. Double cleansing och ansiktstvätt

För ett riktigt rent ansikte efter en lång dag rekommenderar många en så kallad double cleanse, något jag själv provade under min korean beauty-utmaning. Jag ÄLSKAR double cleansing och använde själv kokosolja för att smälta ner tung makeup och vattenfast mascara.

2. Återfuktande ansiktsmask

Att använda kokos för att återfukta huden är inget nytt, och nu kan du ta hand om din hy med FOREOs nya Coconut Oil Smart Mask, som innehåller både naturlig kokosolja och kokosvatten.

Coconut Oil-masken är vad FOREO kallar en “återfuktande oas för huden”. Masken innehåller både naturlig kokosolja och kokosvatten, vilket tar hand om din hy på djupet. Ska vi kolla närmare?

Kokosolja

Kokosolja är en rik källa till fukt, den är nämligen full med fettsyror vilket gör att den ger huden näring samtidigt som den mjukar upp. Oljan innehåller också E- och A-vitaminer, antioxidanter som slätar ut huden och hjälper kollagenproduktionen. Kollagen gör det lättare för din hud att binda vätska, vilket i sin tur håller huden spänstig och föryngrad.

Kokosvatten

Det är känt att kokosvatten är fullt av näringsrika ämnen, så som aminosyror (byggstenarna som bygger upp proteinet i vår kropp) och C-vitamin (en antioxidant som hjälper ditt immunförsvar). Dessa hjälper uttorkad och torr hy att få tillbaka sin fukt och se fräsch ut!

Det är lätt att tro att återfuktande masker bara är för den med snustorr hud, men det är faktiskt nyckeln till en föryngrad hy. Är din hud återfuktad reduceras synliga och fina rynkor, vilket gör att hyn ser fräschare ut och upplevs yngre än vad den gör som torrare. Fukt är alltså A och O!

Masken är kompatibel med alla UFO 2 och UFO mini 2, och fungerar för alla hudtyper.

Coconut Oil Mask

Näringsrik ansiktsmask som innehåller naturlig kokosolja och kokosvatten. Para ihop den med UFO eller UFO mini för en ansiktsbehandling som återfuktar på djupet och gör huden mjuk och återfuktad.
229 kr från FOREO
Köp

3. Använd som läppbalsam

Har du torra läppar? Lägg kokosolja innan du går och lägger dig och vakna upp till mjuka läppar. Om du vill gå ett steg längre kan du blanda i lite vitt socker med din olja för att göra en läpp-skrubb.

kokosolja

4. Lägg en enkel hårmask

Kokosolja kan göra under för torrt, skadat och frissigt hår. Fettsyrorna mjukgör håret och stänger in fukten. Lägg lite kokosolja i handukstorrt hår från rot till toppar, en sektion i taget. Du kan använda en kam för att fördela det jämnt. Linda in håret i en handduk och låt sitta i åtminstone 15 minuter, ju längre du låter det sitta i, desto bättre. Skölj sedan håret noggrant med schampoo.

Känn sen på ditt silkeslena hår!

5. Påskynda läkningen av sår

Enligt en studie ville man se vilken påverkan kokosolja hade på sår, och de som fick sina sår insmorda med kokosolja visade mindre inflammation och ökad produktion av kollagen, vilket hjälper huden växa. Resultatet var att de sår som behandlats med kokosolja läkte mycket snabbare.

6. Gör din egen body scrub

Blanda en matsked kokosolja med lika mycket malt kaffe, och du har en magisk kroppskrubb-mix! Har du inte malt kaffe hemma (eller föredrar något utan doft) kan du byta ut kaffet mot socker eller grovt salt.

7. Raka mjukare

Smörj in dina ben med ett tunt lager kokosolja innan du ska raka, för att skonsamt raka dina ben. Ett extra plus är att du kommer inte bara ha nyrakade ben efteråt, de kommer även vara extremt mjuka.