SHOPPA ARTIKEL

The golden rules for clogged pores

Vintern börjar faktiskt lida mot sitt slut och vissa dagar bjuder vårt avlånga land på riktigt vårväder. Men håller ni inte med om att vintern har satt sina spår i hyn? Vi pratade därför ihop oss med beauty-junkien Lina Areblad a.k.a. @glowaddictions. Hon startade kontot 2017 och har sedan dess delat med sig av allt hon kan inom just skönhet. Jag fastnade för inlägget hon postade redan för ett år sedan som rörde tilltäppta porer. Jag frågade om hon kunde tänka sig att dela med sig av sina hemliga knep till oss, och visst kunde hon det!

Vad är din relation till tilltäppta porer?

Jag har haft tilltäppta porer så länge jag kan minnas och har spenderat alldeles för mycket pengar på portömning på salong. Jag tyckte alltid att råden jag fick inte fungerade så jag började läsa allt jag kunde komma över för att förstå hur huden fungerar och varför man får tilltäppta porer. Mycket av det jag fått lära mig stämde ju inte, som att jag inte behövde fukt bland annat.

I ditt inlägg på Instagram delar du med dig av några regler som du håller dig till för att undvika tilltäpptheter, kan du inte berätta om dem?

Det finns tre ingredienser som jag är noggrann med att inkludera i min rutin.

  • BHA – syra som löser upp olja i porerna
  • Retinol som reglerar sebumproduktionen
  • FUKT som också hjälper huden att dra ihop porerna och hålla ner sebumproduktionen

Sen är det några saker som jag är extra noggrann med:
Rengör din hud ordentligt. På kvällen rengör jag först med en olja eller ett balm som löser upp makeup och SPF. Efteråt följer jag upp med en gel, mjölk eller skumrengöring som rengör huden. Steg 1 för make och två för hud. På morgonen rengör jag bara en gång, men även här med en riktig rengöring. Micellärt vatten räcker alltså inte för mig.

  • Byt kuddfodral regelbundet så slipper du smutsen i ansiktet. Tänk på alla hårprodukter och avgaser som fastnar i håret under dagen, detta vill du inte ha i ansiktet.
  • Visste du att din telefon har 10 gånger fler bakterier än en toalettstol? Tvätta regelbundet av ditt dina hörlurar och din telefon.
  • Inga fingrar i ansiktet! Inte klia eller klämma själv. Så tråkigt ju, men också viktigt.
  • Försök undvika att trycka ner fingrarna i mina krämburkar.
  • Tvätta dina sminkborstar, en gång i veckan minst!

Hur har du lärt dig allt du vet om skönhet?

Jag läser och testar, läser och testar, sen frågar jag experter i min omgivning. Jag älskar att gå på ansiktsbehandling eftersom det innebär att jag får en privatlektion med ett hudproffs som jag kan fråga om allt.

När startade du @glowaddictions?

För ca ett år sedan när jag kände att jag saknade att ha ett eget kreativt space. Trodde aldrig att det skulle leda till så mycket kul som det har gjort.

Vad jobbar du med?

Jag jobbar som marknadsansvarig på ett skönhetsbolag.

Kan du tipsa om 3 produkter du inte kan leva utan när det kommer till att bekämpa just tilltäppta porer?

Jag går inte en dag Paulas Choice 2% BHA liquid (tips, den går att användas året runt eftersom BHA inte gör huden solkänslig) Den gör under för mina porer. Masque Vivant från Biologique Recherche är magisk och djuprengörande mask. Denna lägger jag bara just där jag har problem med kloggade porer. Sen älskar jag att boosta min rutin med Paulas Choice 10% Niacinamide booster som hjälper porerna att se mindre ut.

Glowaddiction tipsar:

10% Niacinamide Booster

10% Niacinamid Booster är sammansatt specifikt för att ta itu med förstorade porer och andra tecken på åldrande. Niacinamid är en form av vitamin B3 som kliniskt bevisat kan minska uppkomsten av synligt förstorade porer och rynkor. Detta unika och ultralätta serum är designat för att lugna, reparera och strama upp din hud. Innehåller även en mängd stärkande och skyddande antioxidanter. Passar alla hudtyper, framför allt fet hud med stora porer.
519 kr från Paula's Choice
Köp

Skin perfecting 2% BHA Liquid

En daglig leave-on exfoliering, extra effektiv för acne, förstorade porer, rynkor, rodnad och pormaskar. Exfolierar både hudens yta och inuti porerna tack vare en koncentration på 2% salicylsyra (BHA). Har en mycket lätt fomula som snabbt absorberas av huden. Salicylsyra har även en naturligt anti-inflammatorisk (lugnande) och antibakteriell effekt på huden. 100% fri från parfym och färgämnen.
369 kr från Paula's Choice
Köp

Masque Vivant

Masque Vivant är balanseringsmasken. Den innehåller höga koncentrationer av jäst-, gurka- och häxhasel-extrakt som är kända för sina hudrenande egenskaper. Det rekommenderas för oljig, kombination, matt och / eller mindre tonad hud. Den unika masken innehåller levande jästextrakt som är förpackade med aminosyror och berikande Vitamin B. Det finns ingen produkt som den för att hålla din hud renad, vitaliserad och jämn.
$70 från Biologique Recherche
Köp