SHOPPA ARTIKEL

3 sätt att förenkla din föräldraledighet

Bilkälla: Unsplash
Artikeln innehåller annonslänkar

Föräldraledighet får mig att tänka på två saker: extremt mycket mys och kärlek och en väldigt krävande period i livet. Att gå från att ta hand om sig själv till att också ta hand om ett barn kommer kanske naturligt, men det betyder inte att det är enkelt alla gånger. Man utmanas dagligen och tvingas hitta nya rutiner och lösningar för att få livet att fungera någorlunda smärtfritt.

Så vad kan man göra för att underlätta den här perioden i livet och få den fylld av så mycket energi och kärlek som möjligt? Jag tror givetvis att det är otroligt individuellt men också att det till stor del handlar om vår mentalitet. Vår hjärna är byggd för att se eventuella faror och problem vilket gör det enkelt att hamna i en spiral av negativa tankar när det är som tuffast. Med en dos sömnbrist och en bebis i ett språng så krävs det inte mycket för att hamna just där. Men det är också då det är som viktigast att försöka ta sig ur huvudet och känna in vad vi behöver för att må bra och för att vardagen ska kännas så okomplicerad som den bara kan.

Så med detta sagt så vill jag tipsa om de sakerna som fått min tid med bebis att kännas både förenklad och lite mer harmonisk. Vi passade även på att fråga er på instagram vilka era tips var och dessa har jag såklart plockat in i artikeln!

Tänk ergonomi i allt

Det är lätt hänt att börja tänka smidighet framför kroppens behov. Att vagga på bebis, bära på ena höften eller att vagnen råkar bli någon sorts mamma-rullator är små saker som på sikt gör att kroppen inte alltid mår helt hundra. Det kan kännas oväsentligt i början, men när ett par månader har flugit förbi är det lätt att vara efterklok. För att ryggproblem ska försvåra vardagen lite extra känns ju onödigt, eller hur?

Omni 360 Bärsele

Bärsele är räddningen för ryggen (och armarna) många gånger. Den har hjälpt mig under fler turer än jag kan räkna med barnvagnen, när jag tvättat, lagat mat och sminkat mig. Se till att välja en så ergonomisk som möjligt - denna fördelar vikten jämnt mellan höften, rygg och axlar. Den har flera olika bärpositioner som passar från nyfödd och upp till 20 kg. Hur bra?
1899 kr från Ergobaby
Köp

Floorfred

FloorFred är den ergonomiska stolen för aktiviteter på golvet. Oavsett om du leker med, läser för eller ammar ditt barn så får ryggen precis det stöd som den behöver. Jag har klockat fler lektimmar i den här stolen än jag kan räkna med min 10-månaders (och jag gissar att det är betydligt fler som väntar).
1499 kr från FloorFred
Köp

Pressure point ball

En riktig räddning för ömma muskler är den här massagebollen. Jag är mästare på att sitta med krökt rygg och amma, samt bara bära bebis på ena höften. Det har resulterat i ständig smärta runt nacken och den här lilla rackaren lyckas komma åt precis varenda öm punkt. Den går att använda på ömma muskler över hela kroppen och är perfekt att bära med i väskan! Fråga bara FORNI gänget hur många gånger den fått följa med till kontoret, även innan bebis.
199 kr från Casall
Köp

Snabbaste skönhetstipsen

Det kanske låter klyschigt, men att känna sig snygg kan verkligen göra att man också känner sig lite piggare och gladare. Och vad förenklar dagarna om inte det? Grejen när man blir förälder är dock att tiden man tagit sig åt detta innan ofta minskar, och framförallt så kastas prioriteringarna om. Ska man ta sig tiden att sminka sig en timme på morgonen eller ta sovmorgon med bebis? Ska man duscha länge med inpackning i håret eller gå och lägga sig tidigt för att maxa återhämtningen? Och så vidare. Så låt mig nu tipsa om produkterna som gör att man känner sig fräsch på nolltid!

Your Skin But Better CC+™ SPF50+

Här är krämen som har ALLT. En CC Cream som verkligen levererar: bra täckning (medium), otroligt hållbar, kladdfri och med SPF50. Behöver jag säga mer?
420 kr från It Cosmetics
Köp

Ultra Plumping Eye Patches

Om mörka ringar och trötta ögon var ett faktum innan bebis så ska vi inte ens tala om efter. Detta är förmodligen den mest prisvärda ögonmasken på marknaden som svalkar skönt under ögonen samtidigt som den fyller ut fina linjer och återfuktar hela ögonområdet. Helt klart en favoritprodukt som jag använder minst en gång i veckan.
199 kr från BeautyAct
Köp

Moisturizing Honey Overnight Mask

Alla typer av produkter som verkar under natten är som guld för mig. Det här är en nyfunnen favorit som du applicerar på kvällen istället för din ansiktskräm, och den både återfuktar och reparerar huden. Hur lyxigt är det inte att den innehåller 87 % propolisextrakt? Dessutom är den så härlig att klappa in i huden, för att inte tala om känslan morgonen efter.
215 kr från Cosrx
Köp

RefectoCil

Få saker får mig att känna mig så fräsch som när jag har ny-färgade bryn. Inte nog med att det sparar mig en massa tid med ögonbrynspennan så är det ju härligt att vakna upp och känna att ansiktet är inramat på ett fint sätt direkt. Blanda den här med oxidant krämen och färga brynen ungefär en gång i månaden. Betydligt smidigare än att fylla i dem varje dag, eller hur?
69 kr från RefectoCil
Köp

Hair Perfector No3

Från att ha haft inpackning varje gång jag tvättat håret till att utföra den här 5-minuters ritualen ungefär en gång i månaden. Drastisk skillnad, haha. Men ändå är min hårkvalité väldigt bra just nu och jag är säker på att det beror på den här dunderkuren! Ha i en liten mängd i handdukstorkat hår så får du en massa fukt och stärkande effekt.
315 kr från Olaplex
Köp

Mental och fysisk återhämtning

Mitt uppe i din föräldraledighet går säkert många tankar åt ditt barns utveckling. Därför kommer här en vänlig men bestämd påminnelse om att din utveckling och ditt mående är minst lika viktigt. Så prioritera dig själv så ofta du får tillfälle, och om tillfällena är få så får du se till att dom blir fler. Jag pratar från egen erfarenhet när jag säger att det är svårt att be om tid, men när du väl får den (eller ser till att få den) känns plötsligt livet som förälder mycket enklare och härligare. Och ja, det kan kännas motigt att lämna bort, men dina nära och kära är ofta mer kapabla än du tror att ta hand om din bebis.

Något av det viktigaste jag burit med mig under föräldraledigheten är att meditation har liknande återhämtande egenskaper som sömn. Det kanske inte låter rimligt, men forskning backar den här teorin. Om du vill läsa mer om hur meditation får dig att må bättre så vill jag varmt rekommendera den här artikeln. Ta dig tid varje dag, oavsett om det är fem minuter eller fyrtiofem. Du kommer sänka stressnivåerna och känna ett lugn svepa över dig efteråt.

Att fysisk aktivitet hjälper vårt välmående är ingen nyhet, men att få tid för träning som mamma är inte en självklarhet. Framförallt när man är i stadiet då man har som mål att bara komma igång! Oavsett hur, när och under hur lång (eller kort) tid som du väljer att röra på dig så garanterar jag att du kommer må bättre både mentalt och fysiskt.

Rubber bands

Om du vill köra smidig hemmaträning är rubber bands optimala. De är dessutom suveräna att använda för att få bättre hållning! Hörde jag stark mammarygg?
299 kr från Casall
Köp

5 AM Club

Att gå upp klockan fem under tiden jag varit föräldraledig har absolut inte varit lockande. Men tanken av att optimera min morgonrutin för att också kunna optimera resten av dagen lockar mig desto mer. En av de bästa böckerna jag har läst och jag rekommenderar den till varenda kotte.
59 kr från Bokus
Köp

*

Är du gravid? Spana in fördelarna med gravidyoga HÄR.