SHOPPA ARTIKEL

Hur och varför kan Cannabis Seed Oil vara bra för din hud?

Samarbete medFOREO Sweden

Aktivera dina sinnen med FOREO Sweden del 6:

Efter en kort paus har vi tagit upp artikelserien som har skapats i samarbete med svenska FOREO, eftersom de precis har lanserat en till innovativ mask i Natural collection-serien! Här går vi igenom deras smartmasker som är baserade på naturliga ingredienser. Jag själv gillar verkligen naturlig hudvård och älskar att ett företag som FOREO har satsat stenhårt på att sätta naturliga ingredienser på kartan igen. I tidigare artiklar har vi tittat närmare på maskerna som är baserade på manukahonung, acai, kokosolja, grönt te och bulgarian rose. I denna artikel ägnar vi allt utrymme åt skönhetsvärldens kanske hetaste ingrediens just nu, nämligen Cannabis Seed Oil. FOREOs senaste tillskott Cannabis Seed Oil Mask används, precis som de andra maskerna, ihop med deras smartmaskbehandling UFO 2 – som med LED-ljus, värme- och kryoterapi samt T-Sonic pulseringar masserar in serumet i huden på djupet för den ultimata hemmaspa upplevelsen! Hursomhelst, vad är fördelarna med Cannabis Seed Oil och vad kan det göra för din hud? Vi kikar!

Vad är Cannabis Seed Oil och vad gör det?

En av ingredienserna i FOREOs Cannabis Seed Oil Mask är hampafröolja. Hampafröolja är en form utav cannabis som innehåller en naturligt hög mängd cannabidiol (det som oftast benämns som CBD, vi har tidigare skrivit mer om det här!). Stammarna i hampaväxten är nämligen optimala för att få ut fördelarna av cannabis men utan att få de så kallade tetrahydrocannabinol (THC) med på köpet. Det är THC som ger en psykoaktiv effekt och gör dig hög – något som alltså inte förekommer i produkter som bara innehåller hampafröolja.

Vad är då fördelarna med att den omtalade ingrediensen CBD? Jo, den verkar lugnande och antiinflammatoriskt på huden och bekämpar miljöföroreningar (hej, avgaser) som stressar huden varje dag.

FOREOs nya mask innehåller även kamomillblomma och magnesiumaskorbylfosfat som även dem ger en lugnande effekt på huden. Kamomillblomman är känd för sina lindrande och antiinflammatoriska egenskaper och bidrar till en naturligt återfuktad hud. Magnesiumaskorbylfosfat är en effektiv antioxidant som utvinns ur C-vitamin, den ger en jämnare hudton och skyddar mot föroreningar.

Cannabis Seed Oil Mask

Snabbverkande och lugnande ansiktsmask berikad med hampafröolja, kamomillextrakt och kraftfullt magnesium. Använd ihop med din UFO eller UFO2 och ha en avkopplande stund hemma. Lindrar röd, irriterad och stressad hud och lämnar den klar och återfuktad.
229 kr från FOREO
Köp

För vem passar Cannabis Seed Oil Mask?

Som ni säkert har förstått vid det här laget innehåller masken främst tre olika ingredienser (hampafröolja, kamomill och magnesiumaskorbylfosfat) som alla verkar lugnande och antiinflammatoriskt. Masken lämpar sig därför extra bra för personer som upplever huden ibland röd och irriterad. Masken har även goda återfuktande egenskaper och kan användas om du vill återfukta huden utan att täppa till porerna. Det har även visats att masken balanserar oljeproduktionen i huden och lämnar en ren och klar hud efter sig. Masken är alltså perfekt om du har en röd och irriterad hud, torr hud eller en oljig hud.

  • Lindrar röd och irriterad hud
  • Återfuktar utan att täppa igen porerna
  • Balanserar oljeproduktionen i huden

Såhär använder du FOREOs Cannabis Seed oil mask

Rengör ditt ansikte, med exempelvis en ansiktsrengöringsborste från FOREOs LUNA-serie, ta sedan fram din UFO 2 för att påbörja maskbehandlingen. Koppla ihop din UFO 2 med FOREOs app på mobilen och följ instruktionerna! UFO jobbar med LED-ljusterapi, värme- och kryoterapi samt T-Sonic pulseringar, vilket minskar fina linjer i huden, samt gör att produkten kan jobba sig ner på djupet. Vi har skrivit mer om LED-ljusterapi i tidigare avsnitt här! Du kommer inte närmare ett hemmaspa än med en UFO och lugnande Cannabis Seed Oil Mask.

Klicka här för att se hela FOREOs utbud av UFO devices och tillhörande ansiktsmasker.

 

UFO 2

UFO 2 är av högsta kvalitet inom skönhetsvärlden, tack vare ansiktsmassage med T-Sonic™, LED-ljusterapi med hela spektrumet, uppgraderad teknik, snabbare uppvärmning och nedkylning, och optimerade appstyrda behandlingar. UFO 2:s genomträngande teknologi driver ner maskessensen djupare i ansiktet för att näringsämnena ska komma ner till den nivå de arbetar bäst på – nämligen under ytan.
3195 kr från FOREO
Köp

UFO

Magi är att göra en ansiktsbehandling som tar 90 sekunder, är digital och avkopplande! UFO kopplas ihop med FOREO's app, som sedan berättar vad den valda ansiktsmasken innehåller och dess effekt på huden. Mina favoritmasker är Make My Day, H2O Overdose och Glow Addict.
2795 kr från FOREO
Köp

 

*

Vill du läsa mer om FOREOs masker och deras ingredienser? Klicka här för att läsa om acai, manukahonung, kokosolja, grönt te och bulgarian rose!