SHOPPA ARTIKEL

Varför är grönt te så bra för oss? + recept på uppfriskande lemonad

Samarbete medFOREO Sweden

Aktivera dina sinnen med FOREO Sweden del 4:

I denna artikelserie tillsammans med svenska FOREO och deras nya ansiktsmasker så har vi pratat hur den smarta ansiktsbehandlingen UFO fungerar, samt på vilket sätt de olika maskerna acai, manukahonung och kokosolja stärker huden. I del fyra ska vi gå igenom ännu en populär ingrediens i hudvård såväl som kost: grönt te! Längst ner i artikeln hittar du vårt recept på en riktigt uppfriskande Green Tea Lemonade du kan göra hemma för att matcha din ansiktsmask.

Varför är grönt te hälsosamt?

Grönt te sägs vara den mest hälsosamma drycken i världen, och har sedan länge använts inom traditionell kinesisk medicin. Precis som Acai så är grönt te väldigt rikt på antioxidanter som skyddar vår hy mot för tidigt åldrande. Grönt te är nämligen rikt på ett färgpigment som heter fytokemikalie, som är ett samlingsnamn för ämnen som fungerar som antioxidanter. En del av dessa fytokemikalier kallas för polyfenoler och de kan både skydda och reparera våra celler när vi blir sjuka eller till och med vid den nedbrytning som sker i kroppen vid stress.

Vad kan grönt te göra för din hud?

Studier visar att det är just polyfenolerna i det gröna teet som skyddar huden mot uv-ljus och nedbrytningen av kollagen, som i sin tur kan göra att huden åldras i förtid och utvecklar linjer och rynkor. Grönt te innehåller också andra antioxidanter som verkar skyddande mot för tidigt åldrande – det är alltså som att ge huden en anti-age boost inifrån!

Mask Green Tea

Green Tea är en uppfriskande och renande ansiktsmask för kombinerad hy. Grönt te är full av många kraftigt verkande antioxidanter som hjälper till att skydda huden mot miljögifter. Dessutom hjälper de lugnande egenskaperna till att rena och ta hand om din hy så att den känns fräsch och ren. Doften upplevs lätt, fräsch och naturlig med en energirik arom bestående av örter och grönt te. Masken passar alla hudtyper, framförallt de som befinner sig i stadsmiljöer.
229 kr från FOREO
Köp

Hur fungerar FOREOs Green Tea Mask?

Green Tea Mask är perfekt för dig som vill ha en uppfräschade mask som tightar till och ger naturlig lyster. Huden blir med hjälp utav antioxidanterna uppstramad och verkar lugnande för dig med stressad hud. Du får dessutom en återfuktande effekt då rotextrakt av ulmus davidiana skapar ett vattenbindande socker när den kommer i kontakt med huden. Detta hjälper huden att uppehålla eller återställa dess optimala fuktnivå! Masken fungerar på alla hudtyper och är perfekt för dig som vill känna dig ren och återfuktad.

Recept på FORNIs Green Tea Lemonade

Ingredienser
1 liter vatten
1 påse grönt te av valfri sort
1 citron
1 lime
En näve myntablad

Gör såhär
1. Koka upp vattnet i en kastrull.
2. Låt det svalna något och lägg sedan ner tepåsen i 5 minuter – är den i längre finns en risk att teet smakar beskt.
3. Låt stå i kylen i några timmar men helst över natten.
4. Skiva upp citrusfrukterna och lägg ner tillsammans med myntan med teet. Låt stå i minst en timme.
5. Häll upp lemonaden i en karaff och servera!