SHOPPA ARTIKEL

Varför använder vi Bulgarian Rose i vår hudvård?

Samarbete medFOREO Sweden

Aktivera dina sinnen med FOREO Sweden del 5:

I denna artikelserie som har skapats i samarbete med svenska FOREO går vi igenom deras nya masker som alla är baserade på naturliga ingredienser. I tidigare artiklar har vi pratat om de härliga maskerna och ingredienserna manukahonung, acai, kokosolja och grönt te. Den här veckan är det dags att kika närmare på deras Bulgarian Rose och vad den kan göra för underverk med din hud. Alla ovanstående masker och ingredienser används såklart ihop med FOREOs UFO som masserar din hud med pulserande LED-ljus (klicka för att läsa första artikeln om du vill veta mer om hur LED-ljuset fungerar!). Kan det bli härligare än så? Minst sagt vardagslyx!

Vad är en Bulgarian Rose och vad gör den?

Den bulgariska rosen, eller damascenerros i blombutiken, är en blomma som människor har fascinerats av och använt i decennier. Förutom att rosens olja och vattenkoncentrat flitigt använts i parfymer, så som Marc Jacobs Decadence, så har den även en stor effekt på vår hud vilket är varför FOREO ville skapa deras smart mask Bulgarian Rose.

En av rosens viktigaste egenskap är att den hjälper huden hålla sig yngre längre. Tack vara antioxidanterna saktar oljan ner de effekterna fria radikaler har på vår hy, som orsakar den att åldras. Det här gör att rosoljan passar väldigt bra för torr, mogen och känslig hy. Här är några andra av de goda effekter den bulgariska rosen har på vår hy:

  • Återfuktar din hud
  • Agerar som anti-aging och ger huden lyser
  • Tajtar till blodkärl och stramar åt ansiktet
  • Rosenvattnet reducerar rodnad och inflammation i huden
  • Stimulerar kollagenproduktionen
  • Läkande effekt på ytliga sår
  • Enligt studie kan oljan vara hjälpsam mot acne, på grund av sina antioxidanta och antibakteriella egenskaper
  • En annan studie visade att den kan vara hjälpsam för att minska hudtextur i psoriasis och eksem

Den kan även lindra mensvärk! Enligt en mindre, kontrollerad studie som utfördes 2005 visades det sig att kvinnor som dricker rosbladste får lindrigare smärtor under mensvärk. En grupp fick under sex månader dricka ros-teet och resultatet visade alla i testgruppen hade mindre smärtor och även mindre ångest under perioden. Kanske kan vara något att prova?

Såhär fungerar FOREOs Bulgarian Rose mask

Bulgarian Rose Mask är perfekt för dig med en torr hud, det naturliga rosenvattnet hjälper till att transformera torr hud på bara några minuter. Tillsammans med UFO och dess LED-ljus behandling blir din hud välmående och återfuktad. Masken innehåller även jojobafrön som även de är fuktgivande och gör huden mjuk. Förutom att återfukta så hjälper även jojobafrön till att återställa oljebalansen i huden, vilket gör att du upplever en fräschare hud full av näring. Den här masken är alltså en räddare i nöden för torrisar!

Mask Bulgarian Rose

Den lätta smartmaskbehandlingen genomsyras av naturligt rosenvatten och hjälper till att transformera glåmig och torr hy på några minuter. Para ihop den med UFO för en lysterhöjande ansiktsbehandling som gör huden hälsosam och återfuktad.
229 kr från FOREO
Köp

En perfekt gåva till mors dag

Letar du fortfarande efter den perfekta presenten till mors dag på söndag? Istället för att skämma bort mamma med en ansiktsbehandling och rosor, varför inte ge henne en kombo? Dessutom något som hon kan utföra hemma. En UFO 2 tillsammans med masken Bulgarian Rose (eller någon annan av FOREOs aktiva ansiktsmasker) är en perfekt gåva till söndag – och något som hon kommer kunna njuta av flera år framöver! 🌹

Klicka här för att se hela FOREOs utbud av UFO och ansiktsmasker.

UFO 2

UFO 2 är av högsta kvalitet inom skönhetsvärlden, tack vare ansiktsmassage med T-Sonic™, LED-ljusterapi med hela spektrumet, uppgraderad teknik, snabbare uppvärmning och nedkylning, och optimerade appstyrda behandlingar. UFO 2:s genomträngande teknologi driver ner maskessensen djupare i ansiktet för att näringsämnena ska komma ner till den nivå de arbetar bäst på – nämligen under ytan.
3195 kr från FOREO
Köp

*

Vill du läsa mer om FOREOs masker och deras ingredienser? Klicka här för att läsa om acai, manukahonung, kokosolja och grönt te!