SHOPPA ARTIKEL

Låt huden andas med mineralsmink i sommar

Den här artikeln innehåller annonslänkar.

Om du precis som jag använder smink i princip varje dag så kan det vara skönt att låta huden andas ibland. Vissa produkter känns såklart lättare på huden än andra – men nu menar jag att låta huden andas på riktigt, genom att välja lite naturligare ingredienser på huden som inte känns tilltäppande. Jag pratar såklart om mineralsmink.

Mineralsmink har varit på tapeten fram och tillbaka det senaste decenniet. Fler och fler märken dyker upp i beautyvärlden medan några består sedan länge. Oavsett vilket märke du tycker om så kan vi konstatera att mineralsmink känns lätt och behagligt på huden och inför våren är det ett måste, enligt mig! Jag vill glida in i vårsolen med SPF 50 och sedan lite lätt makeup ovanpå och känna mig sådär naturligt fräsch och fin. Och det kan vara så att jag faktiskt har hittat den optimala makeupen för just det.

Jag gillar glow lika mycket som de flesta och föredrar att kunna skapa det med produkter som inte känns kladdiga på huden. Att skapa en look med flera olika krämprodukter blir otroligt snyggt – men för mig med blandad hy så håller det inte ens till första kafferasten. Därför har jag snöat in mig totalt på den här saliga blandningen av basprodukter i puderform – alltså foundation, bronzer och highlight. De ger mig en precis lagom glowig look som faktiskt håller hela dagen! Sedan sprayar jag en eller två gånger (okej, tusen gånger under dagen) med en mysig fuktgivande mist för att se extra fräsch ut och bibehålla fukten i huden.

Produkterna jag använt

Här är min kombination av mineralsmink jag använder i min basmakeup.

Jag kombinerar dem med Anastasias Brow Wiz, KICKS Mascara, Make Up Stores ögonpenna och Bobbi Browns läppbalsam. Det tar mig runt 20 minuter att göra den här sminkningen i samband med morgonkaffet i ett lugnt tempo. Tidseffektiv, enkel och den perfekta vardagsmakeupen.

Mineral Primer

Det här är en silikonbaserad primer som smälter in i huden direkt vid applicering. För mig som har blandad/fet hy så passar den perfekt! Jag tar ett pump och masserar mellan fingrarna innan jag applicerar i ansiktet och jag gillar hur mina porer ser något mindre ut med denna ovanpå.    
529 kr från Youngblood
Köp

Perfect Under Eye Concealer

Den här applicerar jag under ögonen för att ljusa upp och bli kvitt mörkhet. Jag gillar att den känns krämig men ändå lätt, och lägger sig väldigt naturligt under ögonen samtidigt som den täcker det mest väsentliga.
255 kr från IDUN Minerals
Köp

Natural Loose Mineral Foundation

En lätt mineralfoundation som ger väldigt bra täckning utan att se kakig ut. Jag applicerar den efter min concealer. För att vara i puderform får jag otroligt fin lyster i huden och den håller sig så fin genom en hel dag. En mer kompakt borste ger ett mer täckande resultat och en lite fluffigare borste ger en lite lättare finish.  
529 kr från Youngblood
Köp

Wonder Powder Gobi

Efter mineralfoundation så applicerar jag det här mineralpudret. Även denna går att använda som foundation, men jag tycker att just den här nyansen - Gobi - är den perfekta glowiga bronzern. Här har jag applicerat den lätt över kinder, panna och ögonlock.
395 kr från Make Up Store
Köp

Invisible Glow Powder Highlighter

Även om både foundation och bronzer ger min hy en fin lyster, så vill jag ha den där pricken över i:et. Det får jag med denna highlighter från BareMinerals! Jag sveper den lätt över kindben, näsben och på amorbågen, precis över läppen för den där extra glowiga looken.
455 kr från Bare Minerals
Köp

*

Är du mer nyfiken på mineralsmink? Här kan du läsa intervjun med grundaren av Youngblood och här kan du se när jag gjorde Full Face med Idun Cosmetics.