17 saker att göra hemma i Corona-tider

Många av oss kommer få tillbringa mer tid hemma den närmsta tiden, antingen för att dra ner på sociala sammanhang eller för att din arbetsplats har valt att distansarbete är en bra idé just nu. Om vi är hemma så mycket som möjligt kan vi sakta ner spridningen av det aktuella Coronaviruset och på så vis hjälpa både de i vården och de i riskgrupperna. Därför är det viktigt att tänka en extra gång innan vi kastar oss ur hemmet och ha i åtanke att värna om varandra.

Men hur ska man hitta saker att sysselsätta sig med hemma? No worries, vi har listat 17 aktiviteter som är både roliga och nödvändiga. Enjoy!

Städa, rensa och sortera

Att städa och hålla ordning i hemmet kanske inte är den roligaste aktiviteten – men något som är ännu värre är att vistas i ett hem som är stökigt och ostrukturerat. Gör ditt städande till ett projekt och avsätt en hel eftermiddag till att lyssna på podcast samtidigt som du fixar och donar. Eftersom vi kommer att spendera en del tid hemma framöver så vill jag slå ett slag för att städa även på de platser man vanligtvis inte brukar. Rensa kylen, ta en titt i badrumsskåpet och vad har du egentligen i ditt skafferi? Här finns säkert både ytor och rum att se över.

Spana även in denna artikel där du lär dig vårstäda som Marie Kondo!

Gör ditt eget hemmaspa

Ta tillfället i akt och slå upp ditt alldeles egna spa hemma. Skrubba kroppen, lägg en ansiktsmask och meditera en stund. Duka upp med en kopp te, tänd några doftljus och sätt på lite lugnande musik – Louise har en spellista hon är väldigt stolt över här!

Amanda skrev en artikel med allt du behöver för ditt hemmaspa – kolla in artikeln här!

Ring en vän eller släkting

Att träffa vänner eller släktingar som bor långt bort är svårt i tider som dessa. Men det behöver inte betyda att vi helt ska gå under jorden med vårt sociala liv. Ring den där släktingen du alltid har så trevligt med men sällan har tid att prata med, eller bestäm en lunch med en vän över Skype. Se situationen som ett tillfälle att faktiskt ha tid att ringa till dina nära, snarare än som en begränsning till att umgås. Man ångrar aldrig ett samtal med en vän!

Lär dig baka veganska bakverk

Har du sparat ett recept någon gång som du fortfarande inte har testat? You and me both. Dags att leta fram det receptet eller låt dig inspireras av FORNIs receptbank här.

Något jag länge har velat göra är att baka ett veganskt bakverk, Amanda har delat med sig av två stycken supergoda här (hon tog med dem för provsmakning på kontoret!) – de kanske är något för dig också?

Seriemaraton

Vad vore väl ett bättre tillfälle än nu att sträcktitta den där serien som du alltid velat se men aldrig har hunnit? Eller se den där filmen som alla pratar om på jobbet? Har du inte sett The Stranger på Netflix är det på tiden att du gör det nu, den är perfekt för dig som gillar spänning. Om du lutar åt feel good-hållet så rekommenderar Michaela att titta på Grace & Frankie.

Vill du ha ännu fler serietips? Spana in vår lista här! Är det istället feel good-filmer du är ute efter kan du hitta det här!

Lär dig träna hemifrån

Många gym har stängt igen, och senast imorse snöade det i Stockholm vilket innebär att en löparrunda i spåret känns långt borta. Då är det ett perfekt tillfälle att djupdyka i utbudet av hemmaträning!

Det finns massor av bra YouTube-klipp att inspireras utav, jag har skrivit en artikel om de allra bästa här.

Förnya ditt hem

Nu när vi är fast i våra bostäder så känns det som ett perfekt tillfälle att se till att vi verkligen trivs där. Sätt upp tavlorna som du tänkt spika upp det senaste halvåret, måla om väggarna eller byt ut dekorationen på fönsterkarmen. Att få det mysigt hemma behöver inte vara ett stort projekt. Det kan räcka gott och väl att byta ut kuddfodral, lampor eller köpa en ny vas.

Läs våra fyra inredningsdetaljer som förändrar ditt hem – det är magiska tips!

Läs ikapp artiklar på Forni

Glöm inte att gå igenom FORNIs arkiv, vi har massor av artiklar och du kanske har missat en del? Och om det är så att du inte riktigt hittar vad du söker – skriv till oss på Instagram så ska vi se om vi kan lösa det!

Mina favoritartiklar just nu:
Är du nybörjare inom meditation? Såhär kommer du igång
4 sätt att få något gjort på riktigt
Accessoarer att införskaffa inför våren
The game we love to hate (“Stephanie” berättar om sitt dejtingliv varje månad, roligaste vi har)
Mindre kända klädmärken att spana in istället för kedjorna

Se över din necessär

Något jag gjorde i fredags var att se över min necessär – och det rekommenderar jag er alla att göra. Tvätta dina sminkborstar och rensa bland produkter som är gamla eller som du inte använder. Behöver du verkligen bära runt på en tre år gammal mascara eller är det dags att den slängs? Gör en ordentlig inventering i din necessär och passa på att göra en lista över vilka produkter du behöver förnya.

Osäker på hur du tvättar dina sminkborstar rätt? Läs vår guide här!

Planera en hemmadejt

Om du har en partner (eller kanske en skön inneboende) så är en karantän ett utmärkt tillfälle att satsa på hemmadejter. Laga en spännande rätt tillsammans och se en långfilm. Det kanske blir er nya grej?

På tal om dejting, vi har en artikel om hur dejtinglivet sett ut under de olika årtiondena –  läs den här!

Rensa garderoben

Våren väntar runt hörnet och vårkläderna ska snart plockas fram. Var redo för den barbenta säsongen genom att tvätta dina vårkläder och rensa ut det du inte längre ska ha. Kämpa dig ner i förrådet och ta tag i den överfyllda IKEA-påsen.

Spana in hur du gör dig av med kläder på ett effektivt sätt här!

Påbörja ett nytt projekt

Vad är väl härligare än att sätta igång med ett nytt projekt? Inte mycket, om du frågar mig! Allt går dessutom nästan att ordna hemifrån idag, så låt inte karantänen begränsa dig. Lär dig ett nytt språk, en ny dans eller ta en kurs på distans.

Vill du inspireras av grundarna till Heja Livet så kan du läsa om deras resa här!

Läs en bok

En riktigt bra bok kan verkligen göra under för en lång eftermiddag. Kanske är det äntligen dags att ta dig tiden och läsa den där boken (böckerna?) som står och dammar på hyllan. Jag själv läser just nu Livet efter dig” av Jojo Mojes.

Älskar du att läsa böcker om personlig utveckling? Här är Michaelas bästa tips!

Gå på en utflykt

Om du har barn eller bara är en rastlös själ så är en utflykt den perfekta aktiviteten. Ta tillvara på vår fina natur, kanske kommer vädret tillåta en utomhusfika snart? Vare sig du tar en längre promenad, en tur till lekplatsen eller kör ett pass på utegymmet så kommer din kropp och ditt sinne att tacka dig.

Enligt forskning är kallbad bra för ditt immunförsvar – kanske något att prova?

Bjud över en vän

Är ni båda två friska och kan ta er till varandra på ett säkert sätt? Då är det bara att ses! Bjud på fika med hemmagjorda bullar och njut av att vara ostörda. Ta tillvara på hemmatiden och umgås som man gjorde när man var yngre. Det finns massvis med roliga saker att göra hemma när man är två. Det är dessutom nära till hands att avsluta träffen med en frisk promenad.

Vill du imponera på din vän så bjuder du på cupcake-semlor – receptet hittar du här!

Spela spel

Om du har turen att ha en roomie så är det faktiskt roligt att spela ett spel. Lägg ifrån er mobilerna och var i nuet. Rota i skåpen hemma om du har något spel, och om så inte är fallet så äger de flesta en kortlek. Utmana din partner eller kompis: den som förlorar bjuder på middag! Är ni flera som ska spela så tipsar Amanda om spelen Med Andra Ord och Codenames – väldigt underhållande!

Laga matlådor

De flesta av oss brukar säga att dom vill ha fler matlådor med sig till jobbet. Både för att man oftast får i sig bättre mat om man lagat den själv, men också för att uteluncher är kostsamma. Gör en lista på maträtter som går att frysa in och börja laga dom för att äta vid ett senare tillfälle. Detta är smart både tidsmässigt och pengamässigt!

Röda linser är perfekt att ha i matlådan – läs hur du gör tre recept med röda linser här.